Fotoboeken

Deze boeken vereisen een bijzondere aanpak.
De bladen kunnen niet gevouwen worden en vervolgens genaaid, zoals bij “gewone” boeken. Zowel bij fotoboeken als bij atlassen worden de vellen op stroken gezet en vervolgens genaaid of gelijmd. Zo kunnen de vellen of kaarten los scharnieren, onafhankelijk van de binding in de rug.

Het spreekt haast voor zich dat deze boeken een wat luxer materiaal krijgen dan het gemiddelde tijdschrift. Over het algemeen worden deze boeken gebonden met een lederen rug en hoeken en een fraai marmer op plat.

Met name een receptiealbum of een liber amicorum, een zogenaamd vriendenboek waar vrienden, familie en bekenden een persoonlijk verhaal in kunnen plakken, wordt vaak op deze wijze gebonden, omdat iedereen zo zijn eigen felicitatie of herinnering erin kan verwerken, ongeacht de dikte van het werkstuk. Bovendien kan er op deze manier een persoonlijke opdruk op de rug gemaakt worden.

De uitvoering van deze boeken gebeurt altijd in overleg met de klant.

Voor een opdracht kunt U een vrijblijvende offerte aanvragen door middel van onderstaand formulier. Wilt u meer weten, stuur dan een e-mail. Ook voor andere informatie kunt u altijd even een e-mail sturen.