Luxe bindwerk

Bij luxe bindwerk moet je denken aan de zogenaamde Franse en Engelse banden in leer en perkament. De mogelijkheden in vorm en uitvoering zijn vrijwel onbeperkt. De vorm is uiteraard een kwestie van voorkeuren van de opdrachtgever. Meestal wordt de keuze gemaakt voor een rechthoekig boek.

Deze boeken worden vaak uitgevoerd met ribben op de rug. Dat kan door middel van echte touwribben, waarop het boek genaaid is, maar ook door een losse rug met nepribben. Een derde mogelijkheid is dat er niet echt ribben op de rug zitten, maar dat deze aangegeven worden door middel van lijnen op de rug.

De uitvoering is mede afhankelijk van de inhoud van het boek. Een kinderboek of een vrolijk boek maak je niet donker en een somber boek maak je niet fleurig. De materiaalkeuze bij deze boeken staat eigenlijk helemaal open. U kunt kiezen voor de traditionele soorten, zoals een lederen rug en hoeken met marmerpapier op plat. U kunt echter ook de keus laten vallen op alleen een lederen rug met houten platten die verder niet bekleed worden. Of het boek kan genaaid worden op touwribben die door platten van plexiglas worden geregen. Of ……… vult u zelf maar in.

Wat ook een overweging kan zijn bij deze boeken is: hoe ziet de rest van mijn boekenkast er uit? Als u een serie aan het verzamelen bent, zult u alle delen op dezelfde wijze gebonden willen hebben. Of als u een verzameling boeken hebt die in zwart kalfsleer gebonden zijn, zult u die ook zo aan willen vullen als er boeken bijkomen.

Voor een opdracht kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen door middel van onderstaand formulier. Wilt u meer weten, stuur dan een  e-mail. Ook voor andere informatie kunt u altijd even een  e-mail sturen.